Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruikt van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

Rubbermatten

De beste rubbermatten vindt u op Matten.nl. We hebben het grootste assortiment Notrax® rubber matten direct uit vooraad leverbaar en gratis levering binnen 2 dagen. Bestel hier direct uw rubber mat of bel met onze klantenservice 0787600707

Rubbermat

Voor een rubbermat in allerlei vormen en maten bent u bij Matten.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u rubber matten in verschillende soorten, geschikt voor verschillende toepassing. Speciale wensen voor uw rubber vloermat? Wij leveren ook maatwerk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

Rubber Entreematten

Rubbermat voor de entree

Rubber entreematten zijn ideaal voor binnen en buiten entrees, algemene toepassingen, industriële omgevingen en zelfs commerciële gebouwen. Buitenentreematten en droogloopmatten zijn de eerste verdediging tegen het vuil. Tot wel twaalf keer zo veel vuil en vocht wordt naar binnen gelopen tijdens natte weersomstandigheden. De hoofdfunctie van een rubber vloermat voor buiten is het verwijderen van het meeste vuil, stof, modder en zand van de schoonzolen voor dat deze naar binnen gaan. 

Buitenmatten worden gebruikelijk gemaakt in een open, raster of graat ontwerp. Grote gaten of een open structuur laten vocht en vuil door de mat, hierdoor blijft het loopoppervlakte schoon. Noppen aan de onderzijde van de mat zorgen ervoor dat het water alle kanten op kan lopen.

Anti-slip geprofileerde oppervlakten voorzien van grip zelfs in omstandigheden met water en sneeuw. Het gewicht van een rubber vloermat zorgt ervoor dat deze op zijn plek blijven liggen en minimaal schuivt. Entreematten voor buiten zijn niet absorberend. Wij adviseren deze te gebruiken in combinatie met een absorberende binnen entreemat om zo naast het vuil ook het vocht te absorberen.

Bekijk de rubber entreematten

 


 

Rubbermat

Rubber werkplekmatten

In veel industriën, wordt er in een staande positie gewerkt, wordt er veel gelopen of draagt men spullen tijdens het werk. Het langdurige staan kan leiden tot vermoeidheid, pijn in de onderrug, pronatie (extreme platdrukken van de voet) of zelfs plantar fasciitis. Statisch staan veroorzaakt het samentrekken van spieren, welke de bloedstroom doen verminderen. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten pijn doen en stagneert de bloedsomloop. Over langere perioden kan langdurig staan en een verkeerde werkhouding leiden tot werk gerelateerde musculoskeletale aandoeningen en chronische vermoeidheid. Dit vermindert de werkcapaciteit van een persoon en kan zelfs leiden tot langdurige afwezigheid door ziekte (symptomen duren dan langer dan 6 maanden).

Antivermoeidheidsmatten zijn ergonomisch ontwikkeld om de bloedsomloop te stimuleren om vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast is er rekening gehouden met blootstelling aan schadelijke elementen in de omgeving, zoals water, zeep, olie, vet, statische electriciteit en stroom.

Antivermoeidheidsmatten zijn ontwikkeld om het lichaam op een natuurlijk en ontzichtbare manier te laten bewegen, wat het subtiele bewegen van kuit- en beenspieren stimuleert. Dit bevordert de bloedsomloop en voorkomt stagnatie in de bloedvaten, wat de oorzaak is van vermoeidheid. Antivermoeidheidsmatten zijn gemaakt van een veerkrachtige onderlaag die het dempende effect geven. Het dempende effect van antivermoeidheidsmatten zorgen voor de microbewegingen van de voeten om het ophopen van bloed in de voeten tegen te gaan.  

Het aanschaffen en installeren van de antivermoeidheidsmatten is een investering in het personeel. Daarnaast zijn er voldoende redenen om te geloven dat het verminderen van de vermoeidheid het aantal ongelukken terugdringt en de arbeidsproductiviteit doet stijgen. Dit gaat hand in hand met de wens om glij- en valpartijen te verminderen. Er gaan minder dagen verloren door het gevolg van ongelukken. Hoe minder dagen verloren gaan door verwondingen, des te lager de medische kosten en hoe meer dit in één lijn staat met gezondheids- en veiligheidsregelementen. Vermoeidheid en pijn wordt met 50% verminderd ten opzichte van een harde vloer. Productiviteit blijft gedurende de hele dag constant.

Rubber werkplekmatten worden gemaakt in een reeks gespecialiseerde rubbersamenstelling zoals oliebestendig nitril, dissipatief rubber voor ESD toepassingen en brandbestendig rubber voor laswerkzaamheden.

Bekijk de rubber werkplekmatten

 


  

Modulaire rubbermattenRubbermat

Werkomgevingen en omstandigheden verschillen per bedrijf en per industrie. Het plannen van een effectieve fabrieksindeling kan productiviteit bevorderen en kosten drukken. Notrax® heeft een aantal matten ontwikkeld die helemaal naar wens kunnen worden gemaakt en aangepast naar elke fabrieksindeling. Deze voorkomen vermoeidheid, bevorderen productiviteit en drukken het risico op muskuloskeletale aandoeningen die leiden tot langdurig werkverzuim.

Veel fabrieken of assemblagefabrieken hebben een traditionele indeling voor een hoge arbeid en machine inzet. Door de ontwikkelingen van techniek, productontwikkelingen en een snel veranderende markt, worden indelingen herontworpen voor flexibiliteit en kwaliteit, om zo snel te kunnen veranderen naar nieuwe producten, modellen of hoeveelheden.

Veel faciliteiten zijn veranderd naar een cellen indeling met grotere indelingen, geautomatiseerde materials handling, geautomatiseerde opslag en overslag, geautomatiseerde vervoersystemen en andere geautomatiseerde oplossingen. U-vormige productie lijnen maken het voor werknemers mogelijk de hele productielijn te overzien en makkelijk van een station naar een ander station te wisselen om verveling tegen te gaan en onbalans tussen stations op te kunnen vangen.

Daarbij komt dat teamwork en verbeterd moraal een resultaat is van het maken van gegroupeerde werkplekken, communicatie verbetert door open werkplekken, minder muren of belemmeringen in het zicht. In veel van de indelingen is de beweging van de persoon beperkt door direct omgeving. De ergonomische aspecten worden hierdoor nog belangrijker omdat alles bewegingen speciaal en herhalend zijn.

Bekijk modulaire rubbermatten


 

Rubber lopersRubbermat

Rubber lopers kunnen gebruikt worden als antislip lopers in opslag, garages, werkplaatsen, looppaden, trucks met laadbakken en sportfaciliteiten zoals ijsbanen. Ook zijn rubber lopers een perfecte vloer voor industriële en algemene toepassingen zoals gebouwen, loopgebieden, stations, vliegvelden, supermarkten, liften, bussen, schepen ect.

De rubber lopers van Matten.nl zijn gemakkelijk op maat te knippen met een schaar. De lopers kunnen ook gebruikt worden voor in gereedschapskisten en -kasten en nog veel meer gebruikelijke en ongebruikelijke toepassingen.De lopers in het Matten.nl assortiment kunnen allemaal tegen verdunde zuren en alkaliën. Daarnaast is er een speciale selectie oliebestendige lopers. Rubber lopers zijn beschikbaar in rollen tot 10 meter om geïnstalleerd te kunnen worden op fabrieksvloeren.

De rubber lopers zijn geprofileerd met groeven en ribbels voor extra grip. Richtingsloze lopers hebben patronen zoals traanplaat of noppen voor gemakkelijk schoonmaak en onderhoud.

Bekijk hier de rubber vloeren en lopers

Bestel uw rubber vloermat

Bekijkt u eens op uw gemak het assortiment aan rubber matten en lopers dat wij aanbieden. Vindt u de rubber vloermat die u graag wilt hebben? Dan kunt u deze heel gemakkelijk bestellen. Wij bezorgen de rubber vloermat vervolgens al binnen 2 werkdagen op het door u gewenste adres. Heeft u nog vragen over onze producten of de mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op door te bellen naar 078 760 07 07