Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruikt van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

Hygiënische matten

Zwembadmatten voor antislip en hygiëne! Zwembadmatten verkrijgbaar op rol of per strekkende meter. Gratis binnen 2 werkdagen bezorgd.

Hygiëne mat voor het zwembad of de kleedkamer

Matten.nl heeft een groot aanbod zwembadmatten en kleedkamermatten. Deze antislipmatten zijn ideaal voor het plaatsen in en rondom zwembaden, spa's, sauna’s, sportscholen en kleedkamers. De antislipmat is speciaal ontwikkeld om de groei van microbiële bacterieën tegen te gaan en is aangenaam om op te lopen, perfect voor blote voeten. Het verkleint het risico op glijden en vallen door een natte vloer.

Een van de grootste oorzaken van ongelukken in zwembaden zijn glij- en valpartijen. In en rondom kleedkamers, kleedhokjes, baden en douches is het risico groter door de natte, gladde en koude vloeren. Plus het gebruik van zeep, shampoo en olie vergroten het probleem.
Hygiënische matten zorgen ervoor dat er veilig gelopen kan worden daar waar normaal gesproken water, shampoo en zeep een gladde vloer veroorzaken. Het antislip oppervlakte is ontworpen om voldoende grip te geven maar ook om warm en aangenaam aan te voelen voor blote voeten. Het grip ontwerp voorkomt tevens het schuiven van de mat.

De voordelen van een hygiëne mat van Matten.nl

Het probleem: aansprakelijkheid met betrekking tot gladde vloeren en gezondheid met betrekking tot bacteriegevoelige gebieden.

De oorzaak: natte gladde vloeren door blootstelling aan grote hoeveelheden water en olieachtige producten zoals shampoo, zeep en lotions.

De oplossing: antislip hygiënische matten die comfortabel zijn voor blote voeten.

Het voordeel van zwembadmatten: met de juiste antislipmatten voorkomt je val- en glijpartijen ten gevolge van natte en gladde vloeren.

Welke hygiëne mat van Matten.nl kiest u?

In ons assortiment vindt u verschillende hygiëne matten. Zo kunt u kiezen voor zwembadmatten en kleedkamermatten. Beide zijn antislip en dragen bij aan een betere hygiëne. Een hygiëne mat is te gebruiken voor diverse toepassingen. Zo maakt met voor de volgende toepassingen doorgaans gebruik van een hygiëne mat:

  • Voor in en rondom binnen- en buitenbaden;
  • Sportcentra en fitnessruimtes;
  • Douches;
  • Kleedkamers en kleedhokjes;
  • Sauna’s, thermische baden en wellnesscentra.

  

Waarom hygiënische matten?Hygiënische Antislip Matten

Gemeenschappelijke sport-en recreatieomgevingen, die zelden worden geregeld door gezondheidsautoriteiten, zijn ideale broedplaatsen voor bacteriën die infecties verspreiden.

Een hygiënisch beleid is al heel gebruikelijk voor gedeelde faciliteiten inclusief een geen schoenen beleid, douche, handhygiëne, reiniging en ontsmettingsprocedures, het voorkomen van delen van handdoeken en persoonlijke voorwerpen die in aanraking komen met de blote huid.

Onlangs zijn er een aantal ernstige gezondheidsproblemen voorgevallen van een stafylokok infectie (MRSA methicilline-resistent staphylococcus aureus), geconstateerd in sportscholen en kleedkamers, wat heeft geleid tot een toenemende aandacht voor hygiëne in openbare douches, sportscholen en kleedkamers.

Hygiënische matten zijn een belangrijk onderdeel voor een hygiëne beleid. Hygiënische matten worden antimicrobieel behandeld om de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen welke geuren, huiduitslag, voetschimmel en andere huidinfecties veroorzaken, te voorkomen.

De mat is ontworpen om comfortabel en warm aan te voelen voor blote voeten, gebruikers te isoleren van de koude en vaak natte vloeren, terwijl het ook grip biedt voor het voorkomen van glij- en val partijen.

 


 

Waarom ook antislipmatten?Hygiënische Antislip Matten

Een van de meest gebruikelijke oorzaken van ongelukken bij het zwembad zijn glij- en valpartijen. In en om gezamelijke kleedkamers heen, zwembaden en doucheruimtes zijn een risico voor glij- en valpartijen door natte, gladde en koude vloeren. Ook het gebruik van shampoos, zeep en oliën versterkt dit probleem vaak. Daarom zijn hygiënische matten ook ontworpen om slipvastheid te geven waar buitensporig veel water, oliën en shampoos normaal gesproken de vloer of tegels glad zouden maken.

Het antislip oppervlakte van de hygiëne mat is ontwikkeld om grip te bieden, terwijl het nog steeds comfortabel en warm aanvoelt met blote voeten. Een basis grip voorkomt dat de mat gaat schuiven en glijden.

 

 

 

 


 

Waarom matten en geen vloeren?

Hygiënische Antislip Matten

Antislipvloeren blijven niet voor altijd effectief. Gecoate antislipvloeren kunnen verstopt raken, zelfs na schoongemaakt te zijn, door een ophoping van microscopische vlekken (oliën, eiwitten, vet). Men zou de vloeren moeten blijven controleren, onderhouden en vervangen om de effectiviteit te waarborgen van de antislip coating, in en om zwembaden, zodat de zwemmers hier veilig op kunnen lopen.

Wanneer dit niet gedaan is en de randen van het zwembad gevaarlijk glad zijn geworden, is het makkelijk voor zwemmers om uit te glijden en te vallen waardoor serieuze verwondingen opgelopen kunnen worden.

Notrax® vloermatten zijn gemaakt van speciale materialen met een speciaal ontwerp om goed aan te sluiten aan de vloer met het behoud van de waterafvoerende eigenschappen. Dit biedt een effectieve, economische en duurzame oplossing om het risico van glij- en valpartijen te verminderen.

Wilt u graag een hygiëne mat aanschaffen om uw zwembad, sportschool, wellnesscentrum of andere gelegenheid zowel hygiënischer als veiliger te maken? Bekijk dan eens het aanbod aan matten dat we aanbieden op Matten.nl. Ziet u een hygiëne mat die geschikt is voor uw toepassing, dan kunt u deze meteen makkelijk en snel bestellen via onze website. Voor meer informatie en het stellen van al uw vragen kunt u contact opnemen met ons door te bellen naar 078 760 07 07.