Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruikt van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

Entreematten

Entreemat op maat ✓ Droogloopmat per meter van goede kwaliteit ✓ Industriële, professionele en commerciële entreematten ✓ Groot assortiment.

Droogloopmat per meter van goede kwaliteit

Matten.nl heeft voor u een droogloopmat per meter van goede kwaliteit. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor een schoonloopmat of entreemat op maat. We hebben een grote selectie entreematten van uitstekende kwaliteit. De droogloopmat en schoonloopmat zijn speciaal ontworpen om vuil te schrapen en vocht te absorberen. Entreematten voorkomen dat vuil en vocht naar binnen wordt gelopen. Een entreemaat kunt u bij ons op maat laten maken. Met een droogloopmat of schoonloopmat van goede kwaliteit, die u per meter kunt bestellen, worden schoonmaak- en onderhoudskosten gereduceerd. Daarnaast verminderen absorberende matten het risico van glij- en valpartijen.

Grote selectie entreematten

Maak uw keuze uit een grote selectie entreematten met standaard afmetingen. Of wilt u een entreemat op maat? Ook dan is matten.nl u graag van dienst. 

Het probleem: hoge schoonmaakkosten door vieze, gladde en natte vloeren.
De oorzaak: vuil en vocht worden meegenomen door vieze en natte schoenen.
De oplossing: entreematten die zich richten op 3 zones: 

  • Zone 1: Schrapen en afvoeren van water en vuil
  • Zone 2: Opnemen van fijn vuil/stof
  • Zone 3: Absorberen en drogen.

De voordelen van schoon-en droogloopmatten

Entreemat

Voor veel bedrijven heeft het verschillende positieve gevolgen om een schoonloopmat of droogloopmat te plaatsen. Het houdt immers uw gebouw netjes, verlaagt uw reinigingskosten, zorgt voor een betere kwaliteit van de lucht, houdt de vloer intact en voorkomt ongelukken.

De entree geeft de eerste indruk van een gebouw

Zoals met elke introductie, aan mensen, plaatsen of producten, zijn eerste indrukken erg belangrijk. Entrees moeten voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen waaronder het design, een hoge verwerkingscapaciteit (zelfs tijdens drukke periodes) en een uitstekende functionaliteit.

Entreematten zijn er in verschillende kleuren en motieven. Op deze manier is er altijd een mogelijkheid om de mat overeen te laten komen met het design van het interieur. Deze uitstraling geeft het een professioneel, stijlvol en luxe gevoel en iedere keer weer een goede eerste impressie. Zelfs tussen de schoonmaakbeurten door, moeten de entreematten er goed uitzien. Ook nadat duizenden mensen eroverheen hebben gelopen.

De voordelen van entreematten is al door vele assessoren, die duurzame en milieuvriendelijke gebouwen beoordelen, erkend. Zoals bijvoorbeeld LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Een geschikt entreemattensysteem draagt bij aan een verbeterde kwaliteit van de de interne luchtkwaliteit, akoestische prestaties, verlenging van de levensduur van de vloer en vermindering van onderhouds- en schoonmaakkosten. LEED raadt daarom een permanent entreeloopsysteem aan, van ten minste tien meter lang.

Entreematten verminderen reinigingskosten

70-80% van het stof, vuil en puin in openbare gebouwen wordt meegebracht vanuit buiten en verspreid over de gehele vloer (International Sanitary Supply Association). Over een periode van twintig dagen, nemen 1000 mensen, 9,6 kg aan vuil mee naar binnen (ISSA). Twaalf keer zoveel vuil wordt binnengebracht tijdens regenachtige dagen, gebaseerd op praktijktesten die zijn afgenomen door het BST laboratorium, gedurende een elf maanden durende proef. Grote commerciële gebouwen met intensief loopverkeer kunnen wel 5000 passanten per dag hebben. De voordelen van een goed entreemattensysteem zijn te meten in jaarlijkse besparingen van de schoonmaakkosten. Hoe meer vuil er wordt verwijderd bij de entree, hoe minder er in de lucht kan zweven binnen het gebouw. De droogloopmat of schoonloop mat aan de entree zijn de eerste verdedigingslinie in het voorkomen dat vuil en puin binnenkomt in het gebouw en kunnen tot 85% van het vuil verwijderen.

Entreematten dragen bij aan een verbeterde kwaliteit van de lucht binnen

Architecten overzien vaak de voordelen van het ontwerpen van entrees en het beheren van gebouwen, om verontreinigende stoffen van schoenen te verwijderen. Het vuil van buiten kan verschillende stofdeeltjes dragen zoals stof, pollen, pesticiden en, bacteriën. Stofdeeltjes komen op de vloer terecht, waardoor deze verdeeld worden in kleinere deeltjes wanneer er op gelopen wordt. De kleinste deeltjes hangen in de lucht, terwijl de grotere deeltjes zich terug op de vloer nestelen, waar er vervolgens weer op gelopen wordt. Deze luchtdeeltjes zijn een oorzaak voor luchtvervuiling binnenshuis. Dit kan weer leiden tot ademhalingsproblemen en allergieën. Luchtvervuiling binnenshuis is een van de top vijf van milieurisico’s van de volksgezondheid, dit komt omdat de luchtkwaliteit binnenshuis vaak 70 keer meer vervuild is dan de lucht buiten; (Environmental Protection Agency) en de meeste mensen brengen 60-90% van hun tijd door binnenshuis (American Lung Association). Het controleren van de stofdeeltjes door preventie en reiniging kan de symptomen verminderen en ziektes voorkomen.

Entreematten beschermen en behouden vloeren

Het constant binnengebrachte vuil in het gebouw is ook een belangrijke factor in het behoud van vloeren en tapijten. 
Vuil en puin hebben een textuur die vergelijkbaar is met een scheermes. Het krast in gladde vloeren en snijdt in de vezels van tapijt. Binnen de eerste 6 meter zal 42% van de vloer- of tapijtlaag beschadigd raken nadat er maar 1500 mensen overheen gelopen zijn. Entreematten zijn gemaakt van grovere vezels die ontworpen zijn om de vloer te behouden en veel van het schadelijke vuil te absorberen. Op deze manier blijft de vloer beschermd en gaat deze langer mee.

Entreematten helpen om glij- en valgevaar te voorkomen

Glij- en valpartijen zijn de hoofdoorzaak van ongelukken binnenshuis, in hotels, in restaurants en in openbare gebouwen (70% vindt plaats op gelijke en vlakke oppervlakken).

De vier hoofdoorzaken van glij- en valpartijen zijn:

  • Gladde/vochtige oppervlakken door water en andere vloeistoffen
  • Gladde oppervlakken veroorzaakt door droge of stoffige grondvervuiling
  • Tijdelijke en permanente obstakels
  • Oneven oppervlakken en veranderingen in niveau

In droge weersomstandigheden kunnen entrees vuil opstapelen. Zand, modder en vuil worden gezamenlijk "opgehoopte stof” genoemd. Deze vuildeeltjes functioneren als miniatuur kogellagers wanneer het tussen de harde vloer en een gladde schoenzool komt.

Tijdens slechte weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en ijzel, kan de vloer snel glad worden en het tapijt kan verzadigd raken. Dit verhoogt het risico op glijden en vallen.
Bij vochtige vloeren spelen entreematten, zoals de droogloopmat, een grote rol in het verminderen van glij- en valgevaar. Door het drogen van natte schoenen blijven entrees (binnen en buiten) toegankelijk. Ook voor mensen met mobiliteitsbeperkingen, loophulpmiddelen of rolstoelen.


 

EntreematDe 3 zones van schoon-en droogloopmatten

Matten die succesvol zijn in vuilopname en het voorkomen van glij- en valpartijen, zijn voorzien van drie belangrijke zones.

  • Zone 1: Vangt het eerste grove vuil op. Ongeveer 40% van het vuil wordt van de schoenen verwijderd.
  • Zone 2: Verwijdert het fijnere vuil en absorbeert tot 70% van het vocht.
  • Zone 3: Completeert de vochtopname. Praktisch al het vuil en vocht wordt van de schoenzolen verwijderd.

Via onze website kunt u heel gemakkelijk uw entreematten bestellen. Wij kunnen zelfs een entreemat op maat voor u maken. Wilt u een logo of afbeelding laten drukken op de matten? Vraag dan een offerte aan. Voor meer informatie over onze werkwijze, mogelijkheden of voor al uw andere vragen kunt u ons altijd bellen. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer: 078 760 07 07